mes lietuvoj pirkdavom po 10 vistu is ukininku ir saldydavom. rasdavom per skelbimus, feisbuke pvz. nes kitaip pz.. netikkad vandeni leidzia, bet dar ir berimai visokie.. is parduotuves tai tik kukuruzinius visciukus pirkdavau. jie kazkaip gerai budavo. On 5/19/2020 09:04, KoronaLapinas wrote: > Žodžiu, gal ir negurmaniškai, bet apie maistą. > > Nusibodo prišpricuota želatininio skysčio vištiena. Nieko normaliai > neina pagamint. > Praeitą kartą gaminau čkmeruli. Tai tiesiog kepta vištiena > grietinėlės-česnako padaže. > Apkepi keptuvėje iš abiejų pusių ir patroškini orkaitėje padaže. > > OK. Stebuklo nesitikėjau, jau kepant keptuvėje pilna skysčio, chuj s > nim, pripratęs. Galvojau, kad toliau bus normaliai. > > Pašaunu į orkaitę ir finale gaunu vietoj grietinėlės padažo kažkokią > chujnią. Skonio nesugadino, bet estetiškai į grietinėlės padažą nebepanašu. > > Klausimas: ar yra pirkti vištienos, kuri nebūtų dirbtinai "pagerinta"? > Pas babytę kaime nesiūlykit, neturiu tokių pažįstamų. Gal kokie > gamybininkai mažiau prileidžia šlamšto negu kiti? Nes viršūnė šlamšto > yra "Kekava", "Nematekas" lyg ir geriau, bet vis tiek pilna to "vandens". > > Paprastai mėsą perku bazės turguj (Kaunas), bet ten irgi nėra normalios > vištienos.