Tema: Re: wilnieczej aikit alawz
Autorius: pragäras
Data: 2009-12-31 15:22:26
nie nie, čia ne laipsniai, o misos tirštumo procentas - jei pamenat, toks buvo Baltijos (15%), Žigulinis 11, Sostinės 12 berods - nelabai jau ir pamenu. O dabar rašomas alkoholio kiekis procentais - čia vat iš biblijos, tfu, guglo:

Alaus rūšys skiriasi ir pagal pirminėje misoje esančių sausų medžiagų koncentraciją, kuri nurodoma Balingo procentais arba laipsniais. Balingo laipsnis – tai sausų medžiagų kiekis misoje, išreikštas procentais. Šį matavimo vienetą 19 – ajame amžiuje pasiūlė čekų chemikas Karelas Napoleonas Balingas. Silpnas alus yra iki 5 proc., vidutiniškas – iki 12, stiprus – daugiau kaip 14 proc. tankumo. Dabar jau atsisakoma šių rodiklių žymėjimo ant etikečių, ir alaus stiprumas vis dažniau išreiškiamas alkoholio kiekio procentais, kaip ir vyno ar stipriųjų gėrimų.

"Shlipsas" <shlipsasMESTI@dtiltas.lt> wrote in message news:hhi767$9qf$1@trimpas.omnitel.net...
> ogo! 15%!!!!! Uz zebenksti stipresnis itariu :) nzn tik kiek anas sveria :)
> 
> -- 
> Shlipsas
> Vilnius
> 865820301
> Subaru Impreza '96 2L
> www.saugus-greitis.lt
> --------------------------------
> "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message 
> news:hhi4ml$6ue$1@trimpas.omnitel.net...
>> sitas fainas.. pripirko kolektyvas kruva, o tik paskui apsiziurejo, kad
>> kazko laaaabai jau kabina :)
>>
>> -- 
>> eM
>>
>>
>>
>> | nu va, aišku dabar :))) o akropoly turi ne tik rusiško (ar
>> ukrainietiško?), bet mačiau lyg ir belgiško (?) už krikščionišką kainą 
>> (iki
>> 3 lt / 0.5). per visus šituos šventinius lakstymus taip ir pamiršau užsukt
>> įdėmiau pasižiūrėt - brendas tikrai žinomas
>> 
> 
>