nie nie, čia ne laipsniai, o misos tirštumo procentas - jei pamenat, toks buvo Baltijos (15%), Žigulinis 11, Sostinės 12 berods - nelabai jau ir pamenu. O dabar rašomas alkoholio kiekis procentais - čia vat iš biblijos, tfu, guglo: Alaus rūšys skiriasi ir pagal pirminėje misoje esančių sausų medžiagų koncentraciją, kuri nurodoma Balingo procentais arba laipsniais. Balingo laipsnis – tai sausų medžiagų kiekis misoje, išreikštas procentais. Šį matavimo vienetą 19 – ajame amžiuje pasiūlė čekų chemikas Karelas Napoleonas Balingas. Silpnas alus yra iki 5 proc., vidutiniškas – iki 12, stiprus – daugiau kaip 14 proc. tankumo. Dabar jau atsisakoma šių rodiklių žymėjimo ant etikečių, ir alaus stiprumas vis dažniau išreiškiamas alkoholio kiekio procentais, kaip ir vyno ar stipriųjų gėrimų. "Shlipsas" <shlipsasMESTI@dtiltas.lt> wrote in message news:hhi767$9qf$1@trimpas.omnitel.net... > ogo! 15%!!!!! Uz zebenksti stipresnis itariu :) nzn tik kiek anas sveria :) > > -- > Shlipsas > Vilnius > 865820301 > Subaru Impreza '96 2L > www.saugus-greitis.lt > -------------------------------- > "hedgehogus paiuricus" <ezimantas@gmail.com> wrote in message > news:hhi4ml$6ue$1@trimpas.omnitel.net... >> sitas fainas.. pripirko kolektyvas kruva, o tik paskui apsiziurejo, kad >> kazko laaaabai jau kabina :) >> >> -- >> eM >> >> >> >> | nu va, aišku dabar :))) o akropoly turi ne tik rusiško (ar >> ukrainietiško?), bet mačiau lyg ir belgiško (?) už krikščionišką kainą >> (iki >> 3 lt / 0.5). per visus šituos šventinius lakstymus taip ir pamiršau užsukt >> įdėmiau pasižiūrėt - brendas tikrai žinomas >> > >