praejusi rudeni pradejau bandymus.. Dėl užtrukimo: iš tiesų yra taip, kad jeigu kažkurią dieną verdu alų, tai tą dieną rimtų darbų jau neplanuoju, nes praktiškai ta diena jau paskirta virimui. Aišku neverdu nuo 8val ryto, atsikeliu kokia 11 ir pradedu :) Ir procesas nereikalauja, kad ištisai būtum užsiėmęs. Pvz uždedi katilą ant ugnies ir palieki 1val virti :) Plius priklauso kaip virsi - iš salyklo ar iš salyklo ekstrakto. Iš salyklo ekstrakto viskas greičiau vyksta. Žodžiu, bent jau aš pasidariau išvadas, kad kuo daugiau išsiverdi vienu virimu, tuo geriau, nes vistiek ir puodus reikia plauti, ir ugnį kurti(verdu ant pečiaus).. Dabar vienu virimu stengiuosi virti ~50l. Virimas tai pirma dalis - vėliau alus rūgsta ir reikia po kelių dienų matuoti jo tirštumą. Jam išrūgus, reikia vieną vakarą pašvęsti išpilstymui į butelius (jei pilstysi i kegą, tai viskas vyksta greičiau). Iš esmės tas procesas turi patikti, nes nueiti į pardę ir nusipirkti alaus yra paprasčiau šiuo atžvilgiu. Tačiau paskutinė dalis - ragavimas - atperka triūsą, nes žinai, kad turi tarkime 25l juodo porterio, kurio panašaus atitikmens įsigyti galėtum tik užsienyje :) Na ir šiaip įdomu eksperimentuoti, pvz virti alų su apelsinų žievelėmis ar su kokia mėtos žole. Rezultatas - unikalus kaip sakant :) Žodžiu, bandyk virti, daug kas verda :) UK, USA tai yra populiarus užsiėmimas. Aišku jei nuspręsi virti, reikės pradžiai šiek tiek įrankių (indų, termometro ir pan.). Jei sugalvosi, keliauk į http://alaus.info ten rasi daug naudingos informacijos. "ShowmanaZ" <Show-deleteit@takas.lt> wrote in message news:h0j5ev$ub0$1@trimpas.omnitel.net... > "ub" <jj@jj.jj> wrote in message news:h0imja$3e1$1@trimpas.omnitel.net... > Na taip, Kauno, Rinkuskiu, Vilniaus(pagal kaina su siais konkuruoja jau ir > importiniai alus..) > Arba tiesiog pats issiverdi kokio nori, kaip kad as va darau: > > Senai verdi? Kiek užtrunki? > Vienas draugas mane irgi ragina imtis to užsiėmimo, aš lyg ir neprieš :) > Tik pradėt reik... > > -- > Pirčių įrengimas: www.tavopirtis.lt