Tema: Re: karsto vandens ruosimas ir ekonomija
Autorius: Ignas
Data: 2012-02-14 00:18:48
viskas priklauso nuo to, kaip greit atsala pakaitintas vanduo. Grubiai skaiciuojant, jei nesildant reiketu 2x kaitint nuo 10 iki 55, tai turim 90 laipsniu kaitinimo per 24 val. Tai jei pasildyt reikia maziau nei 9 kartus per para, tai apsimoka laikyt temperatura, jei daugiau - apsimoka sildyt ryte ir vakare. Cia grubiai ir apytiksliai taip.


"Paulius" <pauliusbo@NOSPAMgmail.com> wrote in message news:jhbnnq$pdm$1@trimpas.omnitel.net...
> Idomu ekonomijos atzvilgiu (dujos) kaip geriau:
> 
> a) 160l boileryje pastoviai laikyti karsta vandeni 55 laipsniu (atvesus 10 
> laipsniu nuo uzduotos temp katilas dasildo). Kolkas naudojau sita varianta 
> by default.
> 
> b) pvz. ryte uzkaitinti iki reikiamos temp ir vakare. Gaunasi, kad kas karta 
> katilas faktiskai nuo ~10 laipsniu vandeni sildo iki 55. Sita varianta 
> isbandziau pora dienu, tai vandens silto nepasigendom, juo labiau yra katilo 
> valdyklyje mygtukas, kad prireikus paruostu karsta vandeni.
> 
> 
> 
> 
> __________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 6881 (20120213) __________
> 
> The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.
> 
> http://www.eset.com
> 
> 
>