Tema: Re: Krosneles charakteristikos
Autorius: Sail
Data: 2012-03-06 09:13:03
O as papriestarauciau vis tik.

Teisingai padaryta krosnele, eksploatuojant normaliu rezimu, turi kaisti 
tiek, kad valytu stikla. Tada ir kaminas nesikemsa, ir malkos dega 
efektyviai.

Normalus rezimas - prikisai malku, ir kai uzkaito iki kreiserines 
temperaturos, pilnai uzdarai apatinio oro padavima, paliekant kazkiek tik 
virsutini. Tada malkos ramiai medituodamos dega melsvai rausva liepsna. Ir 
dega pakankamai ilgai.

Deja toli grazu ne visos krosneles taip dirba.

Ir teisybes delei - aprukinti galima ir gerai padarytos krosneles stikla, 
jei pasmaugti liepsna, dar neuzkaitus iki normalios krosneles temperaturos.




"bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message 
news:jj4cv8$ls0$1@trimpas.omnitel.net...
> tikrai taip. Didžiausio efektyvimo krosnelės be stiklo arba jis mažutis.
>
> "Vytenis P." <pc.trinti.@edlonta.lt> wrote in message 
> news:jj4cp1$lkb$1@trimpas.omnitel.net...
>>
> Tai peršasi labai paprasta išvada: nori gražaus stiklo - didelę šilumos 
> dalį išmeti
> per kaminą. Nori taupios šilumos - grožiesi aprūkusiu stiklu :)