meskenas rašė: > Kas įdomu - visur apie grūdintą stiklą rašo, kad jis kai skyla tai subyra į > smulkius gabaliukus. Bet kai sudužo maniškis (ant atidarytu durelių po > kepimo ant jo nukrito gan lengvos kepimo grotelės) jis perskilo kaip > paprastas stiklas. Jokiu smulkių gabaliukų nebuvo. Tai gal jis nė velnio > negrūdintas? > Šiaip tai jis yra tas vidinis durelių stiklas, kuris tiesiogiai kontaktuoja > su orkaitės turiniu ir jam jau kokie ~5 metai. Visų pirma jis turbūt yra *kitoks*, specialus. Pvz.: http://www.schott.com/flatglass/english/download/borofloat_33_for_pyrolytic_ovens_mai_08.pdf Kai vyksta pirolizinio valymosi ciklas, tai kiek ten temperatūra viduje? (400-500°C); temperatūrų skirtumas jau turbūt didesnis, nei galėtų pakelti paprastieji grūdinti stiklai. Bet tie, kas grūdina turbūt ir apie stiklą išmano, taip kad turbūt netinkančio nesiūlys, jei dorai paaiškini paskirtį. Aš vis tik bandyčiau kantrybę sukdamas Electrolux'o servisui.