su restoranais yra nuansas dar del galingumo - paprastai maistas ten gaminamas "dideliu" galingumu - kad kuo greiciau, didelis tempas ir skubejimas restorano virtuvej iprastas reikalas. ir va kokiam senamiestyj gaut 20-40kw elektros ivada gali buti problematiska, kai tuo tarpu tokio galinguma gaut su dujom - jokiu problemu. Nu ir yra keletas patiekalu, kur dujine labai pageidautina (pvz azijietiski wok'e gaminami). O elektra virtuvese zymiai parankiau vien del higienos reikalavimu - svara turi buti palaikoma pagal higienos normas labai didele, o sveist elektrine ir dujine virykle - skirtumas labai didelis, ypac ivertinus kad nuo dujines visi pavirsiai (lubos etc) riebalais daug greiciau pasidengia nei elektrines atveju. "Arvis" parašė naujienų news:jvh6bq$h09$1@trimpas.omnitel.net... Manau, kad tiems, kurie naudoja, esminis privalumas - tik kaina. Restoraniniuose variantuose - galiu tik spėlioti: dalinai kaina (nes sunaudojimai dažniausiai dideli), kai kuriais atvejais - gaminimo specifika (įvairūs gilūs dubenys su mažu dugno plotu - dujos kaitina ir iš šonų), mechaninis pažeidžiamumas. "Primityvesnėse" maitinimo įstaigose, pvz., mokyklų valgyklose, dujų beveik nesutiksi - įvairios elektrinės viryklės, marmitai ir kiti xujitai