Tema: Re: elektrinė ar dujinė viryklė
Autorius: Arj
Data: 2012-08-06 10:53:49
su restoranais yra nuansas dar del galingumo - paprastai maistas ten gaminamas "dideliu" galingumu - 
kad kuo greiciau, didelis tempas ir skubejimas restorano virtuvej iprastas reikalas.

ir va kokiam senamiestyj gaut 20-40kw elektros ivada  gali buti problematiska, kai tuo tarpu tokio 
galinguma gaut su dujom - jokiu problemu. Nu ir yra keletas patiekalu, kur dujine labai pageidautina 
(pvz azijietiski wok'e gaminami).

O elektra virtuvese zymiai parankiau vien del higienos reikalavimu - svara turi buti palaikoma pagal 
higienos normas labai didele, o sveist elektrine ir dujine virykle - skirtumas labai didelis, ypac 
ivertinus kad nuo dujines visi pavirsiai (lubos etc) riebalais daug greiciau pasidengia nei 
elektrines atveju.


"Arvis"  parašė naujienų news:jvh6bq$h09$1@trimpas.omnitel.net...

Manau, kad tiems, kurie naudoja, esminis privalumas - tik kaina.
Restoraniniuose variantuose - galiu tik spėlioti: dalinai kaina (nes sunaudojimai dažniausiai 
dideli), kai kuriais atvejais - gaminimo specifika (įvairūs gilūs dubenys su mažu dugno plotu - 
dujos kaitina ir iš šonų), mechaninis pažeidžiamumas.
"Primityvesnėse" maitinimo įstaigose, pvz.,  mokyklų valgyklose, dujų beveik nesutiksi - įvairios 
elektrinės viryklės, marmitai ir kiti xujitai