Na mano marinuoti pomidorai nei vienas neišaudė. Pasterilizacija dariau sekančiai be jokio spirito: Į išplautą, bet nekaitintą stiklainį sudėjau nuplautus pomidorus ir užpyliau karštu rasalu, vėliau stiklainius dėjau į didelį puodą ir kaitinau stiklainius iki 70cC(stiklainio skystį iki 70C), kaitinau su uždengtais, bet neužsuktais dangteliais, vėliau iškart užsukau ir apverčiau. Tokiu būdu visi vitaminai liko stiklainio viduje. Dabar tik ką atidariau, skonis nuostabus. Todėl manau, kad ir sultis galima taip pat sterilizuoti, o plastiku nepasitikiu, vistiek obuolių rūgštis vienaip ar kitaip veikia polipropileną. Dariau eksperimentą kai buvo užsikišę laistymo membranų vožtuvai, ten plastikas panašu į HDPE arba Polipropileną, buvau užpylęs druskos rūgšties tirpalu, kad geležies karbonatą suskaldytų, tai finale plastikinė dalis suskilo. Manau tuose maišeliuose ilgainiui vyksta kažkokios cheminės reakcijos, nes obuolių rūgštis pakankamai aktyvi. Todėl nesižaviu tuo plastiku, o vaikus geriau išmokinti stiklainius atidaryti. "Audrius" <xkalvisx(skliaustelius_ištrinti)@gmail.com> wrote in message news:k5riuv$r6b$1@trimpas.omnitel.net... > toks nedidelis, bet jis nieko nemaisys, nes stiklainiuuose oro irgi lieka, > bet sultys uzdarytos tai stovi sekmingai ne vienus metus (kai uzsimirsta > :) > ir nieko nesugenda. Na pas mane stiklainiuose oro nelieka, nes pripilu su kaupeliu, tik atvėsus sultims atsiranda vakumas, kuris pritraukia dandgtelį prie stiklainio. :-))