Tema: Re: del kepsniniu / rukyklu
Autorius: vaidas100
Data: 2014-01-06 14:50:48
On 2014.01.06 12:45, tranzoo wrote:
> kas kiek laiko naudojates kepsnine?

Kai oras >10°C tai per savaitę bent kartą :)

> papasakokit apie kepsnines tipa.

Galima sakyt - pramoninė... :)
Metalo dėžė su šamotinėm plytom.
Vienoje pusėje dega ugnis, o kitoje pusėje kepu.
Kas ~5-10 minučių kai atšąla plytos
stumiu degančias malkas į šaltąją pusę,
o mėsą perkeliu į karštąją.
Su iešmais nebežaidžiu -
dvipusės grotelės vienoje rankoje su ~2 kg mėsiuko,
o kita ranka rezervuota žarstekliui ir alui :)
Sekanti kepsninė bus dar ilgesnė :)
Minimum 1 m ilgio :)
O galbūt bus šamotinis lauko židinys su kaminu...? :)
Nors gal reikėtų daryti 2:1 :)
Kepsninė + duonkepė... :)
Nors dar geriau būtų 3:1 :)
+ pirties pakūra :)

> kur jusu kepsnine? prie namo ar sodyboje?

Prie pavėsinės :)