1.didesnis diametras - mažiau oro srauto stabdymų. Jei gali naudot 125, tai ir naudok 2. Šaltis skverbsis, bet bus mažiau situacijų, kai vėjas per gatraukį į virtuvę pučia. Jei leisi garą į palėpę, tai ką darysi su drėkstančiomis stogo konstrukcijomis? Nebent maisto gamyba apsiriboja 1x per savaitę kiaušinienės išsikept, tada galima ir be gartraukio apsieit. 3.Aliuminis barška nuo oro srauto. Skardinė ok, tik jos kaina, jei alkūnes gali būt didesnė už plastiką ir laike, jei nuolat drėgna, prasidės korozija. Kaip plastikas elgiasi laike gaudamas šalčio, nežinau Gal vietoj ortakio galima naudot kanalizacijos vamzdžius. Pas mane cinkuotos skardos ortakis, pajungimas į ortakį dėl diametrų skirtumo iš gofruoto aliuminio. "Omnitel.net" wrote in message news:m0lhp1$tu3$1@trimpas.omnitel.net... Sveiki. Virtuvė - 16 m2, yra gartraukis, kurio galingumas 330 m3/h ir ortakio pajungimas 125, nuo gartraukio iki namo sienos, pro kurią galima išvesti ortakį, apie 3 m. Padarytas lubų karkasas, kurio aukštis 10 cm. Iškilo klausimai: 1. Jungiant gartraukį dėti perėjimą 125 į 100 ir užtektų pravesti 100 ortakį, ar perdaryti karkasą (nuleisti keliais cm) ir pravesti 125 ortakį. 2. Prie sienos, kaip suprantu, turi dėtis atbulinis vožtuvas, kad neitų šaltas oras iš lauko. Tačiau, man kažkaip įtartina, kad per tą ploną pertvarą nesiskverbs žiemą šaltis. Yra galimybė ortakį nuvesti į nenaudojamą palėpę ir ten nuleisti garą. Ar gera mintis? Gal yra kokios apšiltinimo gudrybės? 3. Kokią pajungimo sistemą naudoti: plastikinę, skardinę ar iš lankstaus aliuminio. Ar --- Šis elekroninis laiškas neturi virusų ar kenkėjiškų programų, kadangi avast! Antivirusinė apsauga yra aktyvi. http://www.avast.com