spam rašė: > Galvoju atsijungti nuo bendros šachtos, į kurią sueina visų gartraukiai, > užtaisyti gerai skylę, o savąjį garinį išvesti tiesiai į lauką. Tam O ventiliacija? Žinok virtuvėje ta ventiliacijos šachta ne tam, kad į ją gartraukiai sueitų, bet visų pirma tai yra bent pusė viso buto ventiliacijos (likusi — tulike/vonioje, bet jei jų durys nuolat užvertos, tai silpniau per ten traukiasi) Ir neveltui ventiliacijos anga yra pačiame viršuje. Tam, kad trauktų orą su įvairiausiais aerozoliais kabančiais pačioje palubėje. Joks gartraukis, net ir su galingu karslonu, to nedaro (tuo labiau, jei karlsonas veikia tik epizodiškai). Su rūkančiais namie blokiniuose visada bus bėdų (dar klausimas per kokias ertmes/skyles tie dūmai iki tavęs prasiskverbia). Padėkokim dar ir kvailiams, kurie draus rūkyti balkonuose (prie pravirų langų), bet ne pačiuose namuose. Pirmas dalykas, ką galima pabandyti padaryti, tai pravalyti/pradaužyti iš viršaus ventiliacijos šachtos kanalus (tai būtų visų interesas). Kai jie užsinešę (ar idiotų pramušti ir užkimšti, nuo sovietmečio chaltūriškai sulipdyti), tai sumažėja natūrali trauka, o gartraukiai tada sukelia slėgį ir iš traukos gali pasidaryti pripūtimas. Bet vėlgi, jei pilna tokių, kurie prisikabino virtuvėse galingų gartraukių po 400+ m^3/h (kai projektinis pačių ventiliacijos kanalų pralaidumas kažkas iki ~170 m^3/h), tai su ventiliacija tada tame stove niekada nebus gerai. Teks nuolat užuosti ką valgo ir rūko kaimynai, nes pati šachta nebuvo projektuota tokiam pralaidumui ir užsikemša, kai ten vienu metu sujungiami galingi gartraukiai.