On 2015-11-09 12:44, dzonis wrote: > Sveiki, > > Gal kas darėt remontą ar šiaip susipažinęs su rinka. > Reikia patarimo dėl orkaitės ir indukcinės kaitlentės . Ar šioje > kategorijoje yra nerekomenduojamų brandų, ar vis tiek reikia tik > BOSH/SIEMENS/AEG žiūrėti ? > Kokios f-jos privalo būti ir kokios tik + pinigams nulupti. Nes dabar > tiek kaitlenčių tiek orkaičių ,kad ir to pačio Bosh yra grubiai nuo 250 > EUR , bet iš pirmo žvilgsnio nematau kuom jos skiriaisi nuo 400-500 EUR > eilės. Na orkaitėse tai dar ten visokių ale f-jų pridėta daugiau, > savaiminis išsivalymas ir pan. , o kas įtakoja elementarių kaitlenčių > kainas ? Kaitlentė - indukcinė, su patogiu galingumo reguliavimu (juostelė), iš funkcijų patiko ir naudojamas kepimo sensorius (palaikoma tolygi kepimo t-ra, neperkaitinama). Orkaitė - manau, priklauso nuo to, kas ir kaip gaminama: * "retai ir kepimo maišeliuose" - pakanka elementariausių funkcijų, pirolizė nebūtina, nes ir taip vidus lieka švarus. * dažnai kepama atvirai - IMHO plius pirolizė * dažnai kepama, bet tingima reguliuoti temperatūrą - max funkcijos, a la "kepti pyragą su apskrudinimu". Patogu ištraukiami bėgeliai. Iš funkcijų dažniausiai naudojama "kaitinti iš viršaus ir apačios" ir taimeris.