Tema: Re: Kavos aparatas
Autorius: Bronco
Data: 2015-12-06 18:59:14
On 2015-12-05 21:33, Tadas Padas wrote:
> Žodžiu sako kad kai pamatė kaip tą aparatą valo, jame gyvena
>   nemažai pelėsio.

Šiaip tas ant kavos tirščių susiformuojantis grybas nėra kažkas labai 
blogo. Jis tikrai nenuodingas. Bet tai yra visų automatinių aparatų 
problema, jog viduje prisikaupia kavos tirščių liekanų ir drėgmės, o 
išvalyti juos nėra labai paprasta ir dažniausiai tingisi. O kai aparatas 
yra "valdiškas", tai jaučiu jį ten valo kartą į pusmetį, kai jau kas 
nors užstringa :)

Automatai turi gana abejotiną patogumą, nors tai laikoma jų esminiu ir 
vieninteliu pliusu, nes kažkiek puodelių pasidarai labai patogiai 
mygtuko paspaudimu, bet paskui turi "atidirbt" kruopščiai jį valydamas. 
Na ir espresso geriausiu atveju gaunasi vidutinio gerumo.

Kažkada viename baristų forume užtikau vieno iš dalyvių nuomonę, jog jis 
kaip barista išragavo daug įvairių automatinių aparatų modelių gamintą 
espresso ir nedetalizuodamas konkrečių modelių pastebėjo, jog tik 
aparatai, kurių kainos prasideda nuo 2000 - 3000 EUR, sugebėdavo 
paruošti espresso panašią į tą, kurią pagamina barista naujokas.