On 2015-12-05 21:33, Tadas Padas wrote: > Žodžiu sako kad kai pamatė kaip tą aparatą valo, jame gyvena > nemažai pelėsio. Šiaip tas ant kavos tirščių susiformuojantis grybas nėra kažkas labai blogo. Jis tikrai nenuodingas. Bet tai yra visų automatinių aparatų problema, jog viduje prisikaupia kavos tirščių liekanų ir drėgmės, o išvalyti juos nėra labai paprasta ir dažniausiai tingisi. O kai aparatas yra "valdiškas", tai jaučiu jį ten valo kartą į pusmetį, kai jau kas nors užstringa :) Automatai turi gana abejotiną patogumą, nors tai laikoma jų esminiu ir vieninteliu pliusu, nes kažkiek puodelių pasidarai labai patogiai mygtuko paspaudimu, bet paskui turi "atidirbt" kruopščiai jį valydamas. Na ir espresso geriausiu atveju gaunasi vidutinio gerumo. Kažkada viename baristų forume užtikau vieno iš dalyvių nuomonę, jog jis kaip barista išragavo daug įvairių automatinių aparatų modelių gamintą espresso ir nedetalizuodamas konkrečių modelių pastebėjo, jog tik aparatai, kurių kainos prasideda nuo 2000 - 3000 EUR, sugebėdavo paruošti espresso panašią į tą, kurią pagamina barista naujokas.