kazkas cia nesueina - jeigu naudosi filtruota vandeni tik kavai, arbatai etc. tai praktiskai neapsaugosi santechnikos isskyrus viena krana virtuveje. O jeigu neiseina ant viso ivado pakabinti filtru tai gal ju is viso nereikia? On 2020-03-07 16:20, Bronco wrote: > On 2020-03-07 15:57, Jonas wrote: >> Visi kaimynai susidėję minkštinimo filtrus, jie truputį išvalo ir >> geležį, to pakanka. > > Pakanka, jei geležies tikrai mažai. Jei daugiau, gali ir nepakakt. > Pasidaryk vandens tyrimus tuo metu, kai yra tas specifinis kvapas, o > tada jau bus aišku ko reikia. > > Pvz. pas mus gręžinyje geležies yra labai mažai, specifinio kvapo niekad > nebuvo, tai prasukus tą vandenį per minkštinimo filtrą, geležies iš viso > praktiškai nelieka, o kaip pas tave, reikia aiškintis. Gal be > nugeležinimo filtro neprasisuksi, o gal vien minkštinimo pakaks. > > Dėl minkštinto vandens nesveikumo, tai... o kas iš viso yra sveika? :) > Jei daug metų iš eilės naudosi tik tokį vandenį, tai gal ir verta > pagalvoti, bet jei tik kavą, arbatą, sriubą ir gaminsi maistą, tai gilus > dzin. Į žmogaus organizmą reikalingas kalcis papuola ne tik per vandenį, > ir vanduo tikrai nėra jo pagrindinis šaltinis.