Pakanka į osmosės ar net distiliuotą undenielį įvarvint pvz. kelis lašus išspaustos citrinos sulčių (druskos/cukraus/sirupo ar dar belenko žiupsnelį indėt) - gausime gėralą, katras jau bus pilnai organizmo įsisavinimas. Jei gertumei tik jį "gryną" užkąsdams sausos duonos kriaukšliu - tada tikrai pasekmės būtų tragiškos, o'bet'tačiau, jei tą undenielį naudosi maisto ir gėrimų gamybai - geresnio varianto (mano nuomone) nėr. --------------------------------> Su pagarba, Darius "tomasz" <nera@mailo.lt> wrote in message news:h6thvc$t9$1@trimpas.omnitel.net... > su salyga kad vandens is krano yra geriama pakankamai nedaug ir pagrindinis > skysciu kiekis gaunamas is sulciu, alaus, sriubos ir t.t.. manau giliai px > ar osmoze ar jonu mainais yra paveiktas krano vanduo. > > t. > > "Evaldas" <sanya@takas.lt> wrote in message > news:h6ta4g$jh5$1@trimpas.omnitel.net... >> "Dar321" <dar321@gmail.com> wrote in message >> news:h6t6dh$f60$1@trimpas.omnitel.net... >>> > Vanduo praėjęs per tuos "minkštinimo" filtrus su druska gėrimui >>> > netinkamas, net į akvariumus nepilamas, nes prasideda problemos su >>> > flora ir fauna. >> >> Jei turi galvoje "filtrus" kur vanduo tiesiog teka per fosfatinę druską >> tai taip. Taip suminkštintas vanduo tinka tik techninėms reikmėms. >> (skalbimo mašinos, indaplovės etc.) >> Jei kalbame apie jonų mainų filtrus tai kaip suprantu pirmenybę teiki >> osmosiniam filtrui, o aš dar labai gerai pagalvočiau kurį vandenėlį gerti. > >