ka vadinsim mesa ir valgymu :) Analogiskai buvo ir mano kaimuose, kai nuo pavasario du parsiukai auginti ir vienas pries Kaledas, kitas pries Velykas kanopas uzversdavo. Is esmes 4/5 mesos virsdavo rukytais gaminiais, kurie ir budavo valgomi likusi laika. Pagrinde valgymui lasiniai. Desros ir kumpiai dazniau likdavo sventems ir sveciui, po viena kita vaikams idedavo. Zalios mesos naudota minimaliai, kiek pavykdavo ja islaikyt per kokia savaite. Dabar gi susiformavo kategorija zmoniu, be mesos negalinciu ne dienos. Mesa vartojama daugiau zalia, nei rukyti gaminiai. Lasiniai, buve stipriu pagalbiniu maistu lauko darbuose, liko tik spirguciams ar prie butelio. Zalia islaikyt gali tik negurmaniskai saldant. "Ruta" <rutapeter@online.de> wrote in message news:jcr0qd$589$1@trimpas.omnitel.net... > Mano giminaičiai seniau, jau būdami > visai garbaus amžiaus, bet norėdami turėti savo mėsos, vis tiek po dvi > kiaules laikė - sako, po vieną nelinksmos, blogai ėda :) Nors mėsos ir > iš vienos sau ir artimiausiems giminėms pilnai užtekdavo. > > Taip kad neteikčiau taip jau aršiai. Viskas nuo žmogaus priklauso.