Nepastebejau kitokio jauno vyno poveikio. Kas gali skirtis, tai savijauta kita diena :) Pasterizavimas budingas masinei gamybai, bet tikrai nera butinas norint islaikyti alu ilga laika. Kraftinio alaus (gali tai naudot vietoj to "naminio") rasi ir nepasterizuoto. Palaikant svara alaus gamybos metu ir visus indus ir irankius dezinfekuojant - puikiai alus issilaiko be pasterizavimo. Jei nepasterizuoji ir nesilaikai svaros gamybos metu - prisiveisia visokiu nereikalingu grybu, kuriems gal jau ir kazkokie kitokie kitokie efektai budingi :) Ka gali zinot Vytook's <NO_SPAM_vytautas59@inbox.lt> wrote: > O kaip d?l vyno? Kod?l ?aliio (jauno) vyno prie t? pa?i? laipsni? > poveikis visai kitox? Kaip ?inia, naminis, nepasterizuotas alus ilgai > nestovi, gal tod?l kol jis ?vie?ias, poveikis kaip ?alio vyno? > On 2019-11-13 14:20, Nitro wrote: > > Zinok alaus gamybos technologija tokia, kad ten be alkoholio jokiu kitu svaiginamuju mediagu nesusidaro. > > > > Taip kad visa snekumo paslaptis - attinkamame alkoholio kiekyje:) Arba kazkokie nelegalus priedai :D (su tokiais priedais alus gali but vadinamas specialios technologijos gerimu ar pan., bet ne alum)