"Delfinas_work" <pagrindas @ gmail.com> wrote in message news:grqf6t$cj6$1@trimpas.omnitel.net... > Kaip reik pamarinuoti kepta zuvi? > Siaip strimeles sako eina, ir skaniausios jos keptos+pamarinuotos. IKI > parduotuvej strimeles ziurejau kad 0.98Lt/kg, tai igijau kelis kilogramus, > o va kaip skaniai paruosti nezinau. > Ir dar, kaip marinuoti stintas? Mielai recepta ziemai issisaugociau. Man tai svieciaisi,kad nera didelio svarbalo ar tai bus stinta ar strimele ar silke.Visos sios zuvytes marinuojasi daug maz vienodos sudeties marinadu. As ruosiu marinada is tokiu daliu: 1 ltr verdancio vandens sakniavaisiai: morka,svogunas,salieras,petrazole kvapusis pipiras juodasis pipiras lauro lapelis 75-100 gr acto 5 % stiprumo (labai gerai tinka actas su zolelem) 2 v.saukstai druskos 6 v.saukstai cukraus I salta vandeni sudedu darzoves (jei neturi,is bedos gali naudot "kubeli",bet jis turi specifini skonio stiprikliu skoni + daziklius,tai as vengiu ji vartot) ,prieskonius ir duodu jiems pavirt 10 minuciu.Tada supilu acta ir druska su cukrum.Vel paverda iki uzvirimo.Duodu atsalt.Siuo marinadu uzpilu miltuose apvoliotas ir iskeptas zuveles.Po 12 val,zuveles pilnai tinka vartojimui.