"Svajoklis" <svajoklis@b4net_nospam.lt> wrote in message news:Xns9B996627581F1Svajoklis@194.176.32.141... >> tarkuoju su akiniais nardymui ;) > > bet jei didesni kieki tarkuoji [anksciau, kai su tarka tekdavo], tai ta > akiniu guma po to visa sutrukinedavo, > sueizedavo... :) - taip, lyg kokios agresyvios chemijos paveikta butu As atradau buda kaip galima tarkuot nenaudojant nardymo kaukes (as naudodavau ja) - atsistoju taip,kad smakras butu virs virtuves gartraukio,ijungiu ji ant 2-3 padalos ir po juo tarkuoju .Bet tai tinka tik tiems,kam gartraukis buna zemiau smakro :) Tarkuoju rankytem su rankine tarka,nes pastebejau,kad taip sutarkuoti krienai buna vienodesnes frakcijos.Tuo tarpu su cepelinine bulviatarke arba su exvirtuviniu kombainu,isperdolintu i siuksline,atsirasdavo ir stambesniu gabalu. Bet kai pabandziau pakist galva virs krienu tarkiu,vos ne apsivemiau - uzsiriso galimybe kvepuot. Man kazkada patare i krienus dapilt vandens su cukrum ir ispaust citrinos sulciu,tai taip ir darau.Pamaniau,kad gal si procedura juos nudusina?!Nes draugelis, tarkuodamas krienus,sutarkuota maza kieki tuoj pat uzdaro i stiklaini,ir tik po to tarkuoja kita dali saknu - idant nenusiduktu astrumas.O veliau daro ta pati kaip ir as. Arba ,vis tik,labai viskas priklauso nuo krienu. P.S.Gal zinote kokiam tikslui ne kurie zinovai ,pries tarkuojant saknis,palaiko jas lediniame vandenyje?