Kadangi daugelio šaldytuvų kamerose temperatūra nebūna žemesnė, nei -18C, retam alkoholis sušąla į ledą. Pas mane šaldiklis traukia iki -30C, tai nors ir aukštesnė tempertūra nustatyta (apie -20), nuolat užsiraunu ant sušalančių butelių. Taip nutinka ir su lietuviškais brandais, ir su Absoliutu, parvežtu iš Vokietijos. Pagooglines radau, kad 40laipsnių degtinė užšala prie ~ -26-27C. (Grynas etanolis prie -114C). Tad užšalimas prie -20-24 reikštų greičiausiai didesnį vandens kiekį degtinėje arba netesingą mano šaldytuvo termometrą :) Šiame procese galima įžvelgti ir teigiamų dalykų - perpylę likusį butelyje skystį ir palike ledus turėsime stipresnį alkoholį. Toks primityvus distiliavimo metodas gaunasi :) "jonis" <jonis@jonis.jonis> wrote in message news:gljupn$9dp$1@trimpas.omnitel.net... > manau viskas gerai su tuo snapsu. Nes pas viena biciuli saldiklis taip > sureguliuotas kad gana zema temperatura ir staigiai saldo. Taigi koki > buteli idetum visi i vientisa leda susaldo. > Net ir finliandia ir absoliuta dejom - rezultatas - vientisas ledo > gabalas. > > pas tave turbut ne taip stipriai saldo todel ir gabaliukai matosi. Valgyk > juos i sveikata:) > > > "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message > news:gljq6a$ih$1@trimpas.omnitel.net... >> Kaukoliakas ten pas tave, o ne snapsas ;) >> >> >> "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message >> news:gljlh3$nst$1@trimpas.omnitel.net... >>> Sveiki tie, kurie siandie tikrai sveiki. >>> Savaitgali baliavojom, ir buvo atveztas snapsas zelionaja marka, kaip >>> zinia, vienas sustresniu. Jis buvo idetas i saldikli, ir kai atejo >>> laikas >>> ji naikinti paaiskejo, kad jame ledukai plaukioja:/ Ne koks vientisas >>> aisbergas, taciau vistiek ledo gabaliukai. >>> Nepatikejes tuo, ka matau, ikisau temometra i saldymo kamera ir radau >>> tenai -24,1 C. Aisku, salta, taciau kad snapsas uzsaltu tai---? >>> Kaip cia taip gali but? >>> >> >>