Kodel is karto blogo? :) Cia Lietuviu mentalitetas toks ?:) "Ostapas" <BertaMarija@gmail.com> parašė naujienų news:i0l99o$qvp$1@trimpas.omnitel.net... > gal kas jau isbande ir gali ka nors blogo pasakyti? > > > Akropolio MAXIMOJE jau galima įsigyti pilstomo gyvo alaus > > Vilniaus Akropolyje esančiame prekybos centre MAXIMA XXX nuo šiol > prekiaujama nefiltruotu pilstomu alumi. Parduotuvėje įrengtame bare > "Alynas" pirkėjai kviečiami paragauti ir įgyti išsinešimui skirtingų rūšių > pilstomo gyvo alaus ir naminės giros, kurie pagaminti tik iš natūralių > produktų. > > "Pasiūlyti savo pirkėjams išskirtinio pilstomo alaus nusprendėme > neatsitiktinai. Lietuviai nuo seno garsėja savo alaus tradicijomis. Nors > ir neprilygstame vokiečiams ar čekams, tačiau Lietuvoje alus taip pat > labai mėgstamas. Nefiltruoto alaus pasiūla nėra didelė, o pilstomo gyvo > alaus Lietuvos prekybos centruose dar nėra. Esame pirmieji, kurie > pasiūlėme tokį produktą pirkėjams", - sako MAXIMA LT, UAB Maisto prekių > pirkimo departamento direktorius Skirmantas Nevidomskis. > > Alaus baras yra įrengtas pačioje MAXIMA XXX parduotuvėje, gėrimų skyriuje. > Baras parduotuvėje veikia kasdien. Pirkėjai gali rinktis iš devynių > skirtingų alaus rūšių – nuo labai lengvo šviesaus iki stipresnio tamsaus > alaus. Prekiaujama ne tik lietuvių aludarių gaminamu alumi, bet ir > užsienietišku – čekišku, vokišku, austrišku, belgišku pilstomu alumi, taip > pat ir namine gira. > > "Mūsų pilstomas alus nėra labai stiprus, atvirkščiai – jis lengvas ir > gaivus. Norime puoselėti tradicijas, kai alumi yra mėgaujamasi, jo > skanaujama. Tokio alaus kaip pas mus niekada neparagausite pirkdamas > paprastą alų stikliniuose buteliuose", - teigia alaus barą-parduotuvę > prekybos centre MAXIMA XXX įrengusios bendrovės "Alynas" vadovas Henrikas > Petrauskas. Pasak jo, pirkėjams siūloma įvairių skonių mažų lietuviškų > alaus daryklų gėrimų, siekiant populiarinti tradicines lietuviško gyvo > alaus rūšis. > > Visos "Alyne" parduodamos gyvo alaus rūšys pagamintos tik iš natūralių > produktų, nenaudojant jokių cheminių elementų. Į alų dedami tik > tradiciniai Lietuvoje auginami produktai: kmynai ar medus. Gyvas alus > pilstomas į 1, 2 ir 5 litrų talpos plastikinius butelius, kurių dizainas > ir forma primena nuo seno Lietuvos aludarių naudotus senovinius stiklinius > butelius. Vieno litro alaus kaina svyruoja nuo 5 iki 10 litų. > > Alaus išpilstymui įdiegtos modernios technologijos, kurios 1,5 litro alaus > butelį pripildo per 45 sekundes. Tai yra 3-4 kartus greičiau nei pilant > standartinėmis technologijomis. > > http://sc.bns.lt/?item=95660&rss=1