keksas submitted this idea : >> Kuris aparatas tiksliau ? > > Panflor, speju pas mus tokiu nera. Sveicarijoje jos populiarios. Hm .... negirdėta. Bet tai esmės beveik nekeičia. Pagal receptūras dažnai rašomi ingredientai keletos gramų tikslumu ir dar po to gąsdinama, kad jei nesilaikysit - nesigaus. Aš taip tiksliai į viską nežiūriu. Pagrindinis reikalas - atitaikyt tešlos klampumą (per skysta sukris, per kieta neiškils). Imu grubiai santikį 300 ml vandens / 450 g. miltų. Jei dedi kokius nors kitus ingredientus absorbuojančius vandenį, atitinkamai mažini miltų kiekį, jei dedi ką nors skysto (pvz grietinė, kiaušinis) atitinkamai mažini vandens kiekį, iš akies įvertinant. tada mielės, druska, cukrus ir pirmyn. Fantazuoti galima iki begalybės, o geriausias dalykas tas, kad retai gaunasi produktas kuris būtų nevalgomas, t.y. arba gerai arba labai gerai :) Pvz duona su paprikos kubeliais, kurie po kepino suminkštėja ir labai tinka prie duonos skonio. Toliau riešutai, razinos, priekoniai, įvairūs grūdai, sėklos t.t.t.t. Jai norisi gražaus kepaliuko, teks kepti orkaitėje, nes duonkepė gamina tik "forminę". Tada imi kildintos tešlos programą ir pasiruoši tešlą. Pakildini po kepalo suformavimo ir šauni į orkaite. Gatava bus kai pabarbenus per kepalo plutą bus duslus garsas, kitas matavimo būda - įsmeigti ir pasiukioti medinį pagaliuką, jei tešla nebesivelia, trauki lauk. Skanaus.