Dažniausiai perkam juodą. Pvz močiutės ( http://www.vilniausduona.lt/lt/ MOCIUTES_duona ) ir panašią. Batonus - Vilniaus duona - TOSTE http:// www.vilniausduona.lt/lt/TOSTE_skrudinimui arba kažką panašaus. Kartais žmona iškepa namie duonos. Va ji geriau kai ne šaldytuve būna, nes ji šlepesnė už pirktines - bent jau jai taip gaunasi. Kiek laikom - rašiau ankščiau :) Būna ir savaitę prastovi ir daugiau. Dėl atvėsintos - na, nesijaučia ji šalta. Juk šaldytuve +5. Va pvz vokiečiai (gal ne visi, bet ..) deda duoną į šaldymo kamerą - kam to reik, tai ir aš nersuprantu. Prie ko čia bulvės, vynas ar brendis - nesuprantu ...Apie duoną ir duonines dabar kalba. On Fri, 19 Oct 2012 21:19:00 +0300, route 666 wrote: > Neįsivaizduoju, kokią jūs ten duoną perkat ir kiek ją laikot, kad > šaldytuvan kišt reik. Pošiol naudojam tarybiniųb laikų metalinę ir vargo > nematom. O ir kažkaip tos prievarta atvėsintos skonis asmeniškai ne itin > prie širdies... > Ar čia bus iš tos serijos px ką šaldytuvan dėt: bulves, citrusinius, > raudoną vyną, brendį ar likerį, by tik ilgiau stovėt? > > "> Įdomumui - koks duoninės privalumas prieš šaldytuvą ?