texnologija tokia. Moliuga isskobi, nulupi ir supjaustai siaudeliais. Tai yra didziausia krusliava, nes kietokas jis, ir apvalus, o siaudeliai vistiek tiesus turi gautis :) Labai plonais neapsimoka, na, kaip bulve fri mcdonalde (cia gurmanu groupsas, todel mcdonaldo bulviu dydi privalu zinoti). Jei supjaustysi per plonais, ir uzsikrusi, ir po to labai smulkus isdziuve tie siaudeliai gausis, jei per stambiais- islis tas moliugo man nepakenciamas skonis. Taigi siaudo diametras geriau, kad butu kiek mazesnis nei 1 cm. Tada sudedi siaudus i puoda ir ant ju uzpili 0,7 kg cukraus ant 1 kg moliugu zagatovkes. Galima ir daugiau pilt, bet po to dziovinant gausis toks kaip saldainis. Jei maziau pilsi- velgi gali islist moliugu tas blogasis skonis. SIaip aisku, kad pagal skoni, kaip kam patinka, as dedu butent 0,7 kg. Nu ir palieki kuriam laikui. Jau po poros valandu siaudeliai tiesiogine zodzio prasme plaukios sirupe. Kad greiciau viskas vyktu (ar dar del kokios priezasties, kurios nezinau), pakaitinu ta visa mase iki kokiu 60-70 laipsniu. Uzvirt gink dieve negalima, nes gausis moliugu kose. Kazkuriuo momentu, sakykim, nukeles nuo ugnies puoda, dar ispaudi citrinos kazkiek, pagal skoni, kad sirupas butu ne per rugstus ir citrina jaustus. Galima ir rugsties citrinos ideti, bet as dedu citrina, gal sveikiau, nezinau. Atvesus viskam, isgriebi siaudelius i durslioka, pastatai, kad nuvarvetu, galima pakedent. Tas nuvarvejimas gan svarbus, nes kuo sausesni siaudeliai, tuo jie maziau sulimpa dziudami. Na, kai viskas nuvarveje, paimi bleka elektrines orkaites, patiesi kepimo popieriaus, jei kas turi nelimpancias groteles, tai dar geriau, ir isdrabstai tuos siaudus visus. Galima ir dziovyklej tvarkingai sudet, bet irgi tokia puskrusliave gaunas. Tada ikali 50C temperatura ir dziovini. Cia yra dar vienas svarbus momentas- po kurio laiko, kai jau sirupas ant moliugu apdziuves buna (na, po 3 valandu), reikia tuos siaudus pakedent. Kitu atveju, jei leisi jiem sudziut kaip sudrebei, turesi toki viena dideli siaudu konglomerata, kuri po to bus sunku atskirt. Jei ner ka veikt, po dar 3 valandu gali dar syki pakedent, tiesiog pasklaidai su ranka, kad atliptu ir nuo popieriaus ir vienas nuo kito ir viskas. Veliau temperatura dar pakeliu iki ~70 laipsniu, kad greiciau isdziutu. Taigi man gaunas taip- kokia 18 val supjaustau ir uzpilu cukrum, 21 val sudedu dziut, 24 val pries eidamas miegot pasklaidau ir temperatura pakeliu, ryte 7 atsikelus jau viskas buna isdziuve. Taip pat kaip gamybos atlieka (kaip fosfogipsas Kedainiuose) lieka tasai sirupas. Aiskaus panaudojimo jam nesugalvojau, karta pyliau i rugsciu obuoliu sultis, pries uzkonservuodamas, dabar is vis ji pati uzkonservavau. Jis visai neblogo skonio, atskiedus vandeniu geralas visai geras gaunas, tik blogiausiai, kad man tiek jo nereikia, kiek atlieka :) Gal kokia samane eitu isvaryt ar ka, nezinau. "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:k7aj1i$201$1@trimpas.omnitel.net... > On 2012.11.06 10:34, servisas wrote: >> Dziovinti. >> Kases kamuolio dydzio moliugas susivalgo per 2 dienas. Anksciau maniau, >> kad >> is moliugu tik seklos valgomos, visa kita- gavno. Kai reikejo vaikui >> moliugu >> kose virt, pas bobule pirkdamas moliugus pamaciau kazkokiu dziovintu >> siaudeliu, kuriuos ji turguje pardavinedavo po 20 lt/kg. Paragavau, >> ir...Daugiau tais metais turgus tu siaudeliu ir nemate, o dar kai >> uzrodziau >> pazistamiems, tai ir mes nebematem :) > > O gal gali smulkiau aprašyti technologiją? Kaip tik dar guli namie 3/4 > moliūgo ... >