Tema: Re: Plikyti sausainiai wanna be tesliniai ir dregni
Autorius: W|T
Data: 2009-05-06 15:58:23
TranZOO wrote:
> recepta duokit nuu

Prašom (šaltinis: supermamkos):

Plikyta tešla:

450 g tešlos:
125 ml pieno
60 g sviesto
žiupsnelis druskos
½ šaukštelio cukraus
100 g miltų
2-3 kiaušiniai (priklausomai nuo dydžio)


Pieną užverdame su sviestu, druska ir cukrumi. Miltus persijojame. Kai 
pienas užvirs ir sviestas išsileis,
  nuimti puodą nuo ugnies. Suberti į pieną miltus ir išmaišyti. Vėl dėti 
puodą ant mažos ugnies ir maišant
  medinių šaukštų plikyti tešlą. Tai reiškia tol maišyti, kol pasidarys 
vientisas tešlos gumulas, o puodo
  dugnas pasidengs balta plėve. Plikytą tešlą perdėti į kitą indą ir 
įmušti kiaušinį bei maišyti. Kitą
  kiaušinį galima įmušti tik tada, kai pirmas jau bus pilnai įmaišytas. 
Tešla turi būti vientisa, elastinga,
  stangri. Su konditeriniu švirkštu išspausti pyragėlius ant kepimo 
popieriaus ištiestos skardos.
  Kepti 220 laipsnių orkaitėje apie 15 min.


Kiaušininis kremas:

5 kiaušinių tryniai
0,6 stiklinės cukraus
3 šaukštai miltų
0,5 litro pieno
50 g sviesto

Trynius išsuku su cukrumi, sudedu miltus, maišau iki vientisos masės, 
supilu pieną, užkaičiu puodą
  ant ugnies, maišydama laukiu kol užvirs. Užvirus kremui, nukeliu 
puodą, sudedu sviestą, gerai išmaišau,
  palieku atvėsti.