Plantagliucido granules gaminamos is gyslociu sulciu, jie taip pat pat didina rugstinguma. Beje, ta pati kava ir stresas rugstinguma didina, taip pat ir rukymas. Bet nenoreciau rekomenduoti jo kaip vaisto :) "Alee" <alee[istrinti]14@gmail.com> wrote in message news:m6c6m7$mqe$1@trimpas.omnitel.net... > gerai sukramtyti maistą > Sumažinti kavos suvartojimą > Nerūkyti > Išmesti cukrų iš raciono > Vartoti druską... > nepersivalgyti (o dar geriau - vos vos nedavalgyti - taip kad būtų "80% > full", kaip sakoma) > Nevalgyti prieš miegą. > Išsimiegoti ir nestresuoti (labai labai stiprus veiksnys). > savaime aišku nevartoti rūgštingumą mažinančių medžiagų ir vaistų (pvz. > kalcio karbonatą, kiek tenka pastebėti, dabar jau visur grūda) > > > Iš maistinių papildų - gal pelynas. Apie tas plantagliucido granules > neturiu ką pasakyti - pirmą kart girdžiu. > Laikinas variantas - Betaino Hidrochloridas su Pepsinu (Betaine HCL) - iš > asmeninės patirties, geras papildas, bet vartoti riekia tik su sąlyga, kad > tuo pat metu žmogus dirba kitų kenksmingų veiksnių šalinimo linkme ir > palaipsniui sumažinęs dozę visai atsisakys. > > P.S. Geras, kažkada Aloros duotas patarimas, - maistas į skrandį turi > keliauti šiltas :) > > P.P.S. Nežinau kiek geras rodiklis, bet panašu, kad bus tiesa: pakankamos > skrandžio sulčių sekrecijos požymis - suvalgius baltymų turinčio maisto, > po 20-30 min. skrandžio plote atsiranda toks malonios šilumos pojūtis. > Vėlgi, iš asmenės patirties: prieš gerus metus turėjau tokį "riebų" > stresinį laikotarpį, tai atrodė, kad sveikatos prasme viskas eina > velniop.. vartojant ta patį Betaine HCL reikėdavo berods 12 ! 650mg > kapsulių, kad atsirastų tas šilumos pojūtis pavalgius. Ilgainiui > apsitvarkius su stresu ir kt veiksniais - vualia - dabar kaskart suvalgius > baltymingo maisto turiu tą šilumos pojūtį pilve be jokių papildų. > > > > "Jonas Jonaitis" wrote in message > news:m66d71$l0d$1@trimpas.omnitel.net... > > Kaip atstatyti dingusia skrandžio rugštį? > Kokiomis priemonėmis? > Kaimynas manes klausia. > > Ačiū už atsakymą. > >