Varykit i Marais kvartala,(l'As du Falafel, kaip pavyzdys 34 rue des Rosiers, Paris, 75004) bus daug maziau turistiniu gaudykliu. Aplink Les Halles aikste yra Au Chien qui Feme ir Pied de Couchon, kur pakankamai orientuota i tradicine (stereotipine) paryzietiska virtuve beigi mums, nepratusiems prie prancuzisku valgymo tvarkarasciu, yra labai geras dalykas - service continu, t.y. galima pavalgyti bet kada atejus. Abi vietos garsios savo juros gerybemis. beje,kas idomu Paryziuje - nors jis ir ne prie juros, garseja zuvimi bei kokybiskomis fruit de mer(d)e. Yra nedidelis tinklelis Le Bar a Huitres, Monparnaso bokste, 112, boulevard du Montparnasse - 75014 Paris 14čme salia naujosios operos Bastilijos rajone- 33, boulevard Beaumarchais arba 33, rue Saint-Jacques - 75005 Paris 5čme - arba bet koks kitas adresas, just google- Ten labai patarciau uzeiti pavakarieniauti, patys prancuzai labai vertina. Skaniausia ir pakankamai pigia vakariene galima susisaudyti Relais de Venice (Entrecote)271 bd. Pereire, 17e, Paris, 75017, kazkodel 2 pavadinimai sitam restoranui, cia prie kongresu rumu, Porte Maillot metro stotele, linija 1 http://www.relaisdevenise.com.Unikali vieta,kuri savo meniu turi tik 1 patiekala - tokia kepta jautiena su kazi kokiu patentuotu padaziuku, tai kai prie stalo atsisedi, tik paklausia - kaip iskepti? na ir dar vyna viena is 5 reikia issirinkt. tada atnesa tau salotu (paryziuje salotos kaipo side dish ir tera salotos, t.y. lapai) ir po to jau ta mesyte su skaniausiomis pasaulyje naminemis Frites keptoms bulvytemis. Ir nesa 2 kartus. Cia negalima rezervuoti vietu, lauke visada stovi gyva eile, ir ne turistu, o paciu paryzhaku. Teko su tokiais senukais prie stalo pasneket, tai jie sako - jau 50 metu mes cia vakarieniaujam maziausiai karta i savaite. Apskritai tas rajonas aplink Kongresu rumus yra pakankamai burzuazinis ir turi daug geru restoranu, i kuriuos aisku, turistai neuztaiko. Visai salia, tik islipus is Metro, yra nuostabus marokietiskas restoranas Chez Bebert, kur tik ateje ir uzsisake gausite didziuli padeklachaliavu marokietisku appetizeriu, Rose vynas is ten pat papigiaiskas, o Tajine arba CousCous - tiesiog palaima, plius labai geras servisas - gera ateiti su didesne kompanija dining experience, arba dviese - kiek buvau,niekad nenuvyle. CousCous Royale atrodo, toks butu patarimas, kad daugiau isragautumete viename patiekale. Porcijos arkliskos. Jei reikia truputi atsigauti nuo Paryzietisku skoniu ir neplanuojate vaziuoti i Pietus, uzsukite i Le Sud, http://www.le-sud-restaurant.com (91 Boulevard Gouvion Saint Cyr,)provansietiskos pakraipos restoranas tame paciame rajone, porte Maillot metro stotele. Butinai paragaukite Burride (kazkaip taip rasosi, bent jau panasiai) tipo tokia zuviene, bet ne Boiullabasse, zodziu, kazkoks regioninis patiekalas - dievu maistas. Tiesa, ten jau pigu tai tikrai nebus, plius, kaip ir visur, reikalinga rezervacija. Jei ruosiates su miniomis kitu paryziaus legendu medziotoju visgi prasinesti pro Champs Elysees, tai turbut geriausia pavalgyti butu L'Alsace 39 namo numeris,didziulis neuzsidarantis bet kuriuo metu ypatingai tradicinis (netgi konservatyvus) paryzietiskas restoranas, velgi pakankamai zinomas del juros gerybiu ir (kad ir kaip nesiderintu) choucroute, t.y. troskinti kopustai su desrelem, mesyte ir elzasietisku vynu (nebrangu).Dar Champs Elysees (visai prie arkos, metro stotelej tik islipus) yra Drugstore(133 av. des Champs-Elysées, 8e), , tai ten, tipo toks modernus gurmaninis bistro. Ale Alain Ducasse ten meniu priziurejo, dabar nezinau. Azijietisko maisto megejams pasiulyciau Blue Elephant, (43 rue de la Roquette, 11e, http://www.blueelephant.com/) visame pasaulyje pagarsejusi Royal Thai maisto restorana (jis dar yra Briuselyje, dar kazkur, ir tik veliau,kaip bebutu ironiska, atsidare Bangkoke) nepigu tikrai bet jei suplanuota Ta Vakariene Paryziuje - tikrai nenuvils. ` 43, rue de la Roquette - 75011 Paris 11čme Le CLOSERIE DES LILAS (ne veltui is didziuju raidziu, pavariau!!!) tai tikrasis Paryzius, prie situ staliuku dieneles leido daugybe pasiturinciu menininku ir Revoliucionieriu (nepraleiskite Lenino megiamos vietos :) pamacius ir pajautus sia atmosfera pasaulines revoliucijos ideja ima atrodyti dar utopiskesne. Man visada gaudavosi sedeti prie Man Ray pamegto stalelio. Beje, cia visai nera jokio asmenybiu garbinimo.Turistai? Deimantais apsikarsciusios pensijines Amerikietes su dvidesimtmeciais Zhigolo,atvykusios i Paryziaus meno aukcijonus. tai reikia pamatyti, nes as visad manaiau, kad tokie dalykai egzistuoja tik filmuose. Brangu. galit uzeiti tik taurelei. Bet verta. Dar noreciau isvardinti La mascotte (afigienas naminis pastetas,superiniai steikai) Le Procoppe - pats seniausias veikiantis restoranas Paryziuje.13 rue de l'Ancienne-Comédie, 6e. Tel.01-40-46-79-00. www.procope.com Michel Rostang (gurmaninis variantas, reikia labai is anksto rezervuoti, dreskodas ir pinigai butini :))www.michelrostang.com Bet kur pietiniame Paryziuje Chinatown. Nors ten daugiau Vietnamas ir Koreja valdo. Tang Frerres supermarkete galima uz papigiai uzsipirkti autentisku Pietryciu azijos produktu. pavalgyti siulyciau Green Mango (adreso neradau, bet ten jei nuvaziuosite, bet ko pasiklauskite, nurodys) kitas ekstrymas - Paryziaus siaurine dalis, kur afrikieciai ir arabai turi savo turgus (Barbesse, do not walk alone), galima pasieskojus gauti tikrai gero street-foodo. Rimal - libanietiska moderni prabanga 94, boulevard Malesherbes, ypac rekomenduoju meze Royal. gal cia per daug prirasiau, isijauciau - o,kaip noreciau ten buti ir visa sita valgyti... "AndriuZ" <krachui@yahoo.com> wrote in message news:i6vku7$p2j$1@trimpas.omnitel.net... > na kaip sakant ispudizia nevaiksciojant grynai po kabakus ir > neklausinejant po kiek pasjus tas ar anas o tiesiog einant nusprendziant > sustoti ir pasedeti > na tiesa nemaza dalimi gal itakojo tai kad laikas daugumoje ~ 11-12 pm :D > > > "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:i6ve70$cd0$1@trimpas.omnitel.net... >> 2010.09.17 10:52, Marius rašė: >>> Jooo, nepigiai cia :) >>> alus 5eur butu padoru >>> pagrindinis 10eur irgi toleruotina :) >> >> Tai panašiai ir kainuoja. Aišku ne visur :) > >