O tai kas maišo pačiam pasidaryt jogurta blyn? 2016-01-28 22:21, Bronco rašė: > On 2016-01-28 13:35, LB wrote: >> na, Viduržemio regione tai maistas (dešros irgi) neblogesnis už >> lietuvišką, > > Būtent. > >> o mano asmenine nuomone - gausiai gersnis, tik gal ne pigesnis. > > Gal ne pigesnis, bet dažnai kainuoja lygiai tiek pat ir dažnai būna > skanesnis. Tai, jog "Lietuvoje labai geras maistas" yra kažkoks mitas, > kurį lietuviai pasakoja vieni kitiems. Lietuvoje tikrai yra skanaus > maisto kelios rūšys (juoda duona, varškės gaminiai, gal dvi sūrio rūšys > :), na ir rūtų vainikėlis :)), bet didesnioji jo dalis gerokai > prastesnė, nei Italijoje, Prancūzijoje ir pan.. O kainos analogiškos... > > Dar kas kliūna, jog pastoviai akcentuojama, jog Lietuvoje labai skanūs > pieno ir mėsos gaminiai. Jeigu tuos pieno gaminius susiaurinsim iki > varškės ir varškės sūrio, tai gal ir OK. Aišku, Italijoje dar skaniau, > bet Italija išskirtinė ir šioje sferoje, tai gal užskaitom. Bet > pažiūrėkim į lietuviškos gamybos jogurtus... jie skanūs tik tiems, kas > tik juos ir valgė visą gyvenimą. Blin, net Tailande jogurtai skanesni :)))) > > O apie mėsą ir jos gaminius aš iš viso patylėsiu. Bet, taip taip, > girdėjau ir aš, jog "daug gaminam, bet viską išvežam...". Gal ir taip, o > kas mums iš to, jei viską išvežat? :) Kam tada tuo girtis, ko niekas > nematė ir neragavo? :) > > > Reziumuojant, vežasi jie tą dešrą tikrai dėl pigumo. O tariamo ar > realaus, tai čia jau kita istorija. Dažniausiai dėl tariamo. > > Juokinga ir dažnai pasikartojanti istorija, kaip lietuvaičiai, > važiuodami į svečius ar į kokia šventes į Belgiją, vežasi "nuostabaus > lietuviško alaus" dėžėmis :) Pats mačiau ne kartą :) > > Į Belgiją alų vežt... Jau juokinga... o dar lietuvišką... :) Paskui > stebisi, "kodėl per šventę visi viską suvalgė ir išgėrė, bet liko net > dvi dėžės lietuviško alaus???" :] Kartą neapsikentęs leptelėjau - "tai > nereikėjo į mišką prastos kokybės malkų atsivežt...". Nežinau ar suprato :) > > -- MaRiUs Kaunas