Tema: Re: VGTU „mokslininkai“ vėl rašo apie kelių priežiūrą ir druskos pakaitalus
Autorius: KEdas
Data: 2013-12-30 19:40:53
O normalūs šaltiniai (ne defli) nepamiršta paminėti, kad eksperimentui 
Milvokis išleis $6500 ir laistys tik vieno miestelio gatves.

Tuo tarpu kitiems naujiena tai buvo 2009-ais. 
http://www.nytimes.com/2013/12/24/us/wisconsin-finds-another-role-for-cheese-de-icing-roads.html?_r=1&
-------
And Polk County, also near the Minnesota border, estimates that it saved 
$40,000 in rock salt expenses in 2009, the year it started using cheese 
brine on its highways.
[...]
The county has expanded its use of the material every year since, 
spreading more than 40,000 gallons on its highways last year. Chehalis, 
in Washington State, also uses an anti-icing mixture that includes 
cheese brine.

Looking for rock salt alternatives, Milwaukee, a city that averages 
about 50 inches of snow each winter, *tested a “molasses-type product” 
more than a decade ago, but scrapped the idea* after residents 
complained that it left shoe prints in their homes. In 2009, the city 
sprayed its rock salt with sugar beet juice to make it last longer, but 
the *mixture clogged trucks and was eventually dropped*.
-------


ejs, tai kaip ten su mūsų melasos „mokslininkais“ ir jų eksperimentais?


Doxlas rašė:
> Heh, dar į temą:
> http://www.delfi.lt/auto/laisva-pavara/tirpdyti-leda-keliuose-padeda-italiskas-suris.d?id=63638744 
>
> Lietuvoj tokių sūrio gamybos atliekų tikrai turi būti...
>
> "KEdas" <non@[[trinti]]katalogai.net> wrote in message 
> news:l9perc$u1l$1@trimpas.omnitel.net...
>> Straipsnis labiau panašus į melasos reklamą, nei į mokslininko 
>> rašinį. Kažkokie parsidavėliški kaulijimai.
>> http://www.delfi.lt/verslas/transportas/p-baltrenas-ir-a-kazlauskiene-ar-yra-alternatyvu-ant-keliu-barstomai-druskai.d?id=63600392 
>>
>>
>> Net Autoreviu žurnalistai didesnį tyrimą atliko ir objektyviau 
>> pateikė slidumo ir poveikio aplinkai mažinimo būdus:
>> http://www.autoreview.ru/_archive/section/detail.php?ELEMENT_ID=117790&SECTION_ID=5216 
>
>