Tema: Re: Q:Policijos pranesimas?
Autorius: Jonas Sergejenka
Data: 2009-06-26 18:30:38
Įstatymas paprastai grūdamas į Valstybės žinias, ir tuo jis tampa visuotinai žinomas ir galima juo vadovautis.
Įstatymą pakeisti galima tik kitu įstatymu.
Įstatymais priimami Įstatymų pakeitimai neapima tų keičiamo įstatymo straipsnių/dalių , kurie tame įstatyme nekeičiami. Taigi, į Valstybės žinias yra įkeliamas tik įstatymas, kuriuo keičiamas ankstesnis įstatymas. 

Kartais įstatymas (pvz, ATPK) yra keičiamas taip dažnai, jog ilgainiui sėdėtum apsikabinęs krūva popieriukų, kuriuose Valstybės žinių iškarpos viena paskui kitą vis kažką naujai tau parašytų, tačiau be viso kodekso ar bent jau be tam tikro straipsnio nesuprastum, ką realiai sako ta 17 kartų pakeista teisės norma (pvz, "Pakeisti LR BK 178 straipsnio 2 dalį, po žodžio 'drabužių' įrašyti ', kuriuos asmuo dėvi,'." - ir nelabai suprasi, apie ką tas įstatymas, ane?), tai daroma internetinė kompiliacija/redakcija, visus pakeitimus užlipdant ant to realaus kertinio įstatymo. Taip gaunasi vis tas pats senasis tarkim kodeksas, bet jau su visais pritaikytais vėlesniais pakeitimais. Toks dokumentas neturėtų būti vadinamas oficialiu įstatymu, bet kaip sukompiliuota "aktuali įstatymo redakcija" leidžia tau vadovautis juo šiuo metu, nebijant, kad nusižengsi toms normoms.

Priešingu atveju, turėtum vadovautis pirminiu galiojančiu įstatymu, duodant nuorodas į visus vėlesnius pakeitimų įstatymus.

J.

"KEdas" <non@[[trinti]]katalogai.net> wrote in message news:h1vkco$spm$1@trimpas.omnitel.net...
> Linas Petkevičius rašė:
> > Aktuali tam intervale reiskia, kad tuo metu, jei buvo 
> > taikomas tas įstatymas, tai jis buvo taikomas teisėtai. Oficialus 
> > tekstas kolkas tik valstybės žiniose.
> 
> Bet klausimas kodėl „Rūšis: Aktuali redakcija“ lieka neatsakytas. :(