panasiausia I laminuotus peilius. cia tokia peiliu gamybos technologija, kai imamas paprastas metalas, jo pavirsius padengiamas geru metalu (uzlaminuojamas), isgalandamas, uzgrudinamas (aprasymas gal ne visai tikslus, bet I ta puse). Toks peilis laiko labai gerai kol naujas negalastas buna, kai nugalandamas kietasis sluoksnis - tai tada peili galima ismesti. Kazkada Rimi tokius dalino pagal akcija, belods villeroyj & bosh ar kazkas panasiaus "Rimas" parašė naujienų news:l20qjp$dcs$1@trimpas.omnitel.net... 2013.09.26 11:13, RamuX rašė: > su minkštais peiliais sunku - nors su akmeniu greit pagalasi, bet greitai ir > atšips. > pvz Fiskar peiliai atrodo kieti, bet su akmeniu nuploninius ašmenis, jie per > laiką ištrupa ir pasidaro kaip pjūklas. Pas mane virtuviniai peiliai berghoff (kas dauguma sako jog šūdas), tai toks pastebėjimas, kad kol buvo nauji, ganėtinai ilgai išbuvo aštrūs. O va jau po pirmų galandinimu su fiskars tuo galąstuvu, aštrumo nelaiko nors tu ką. Tai vėlgi, man toks įtarimas, kad gal tie peiliai čia nei prie ko, gal galąstuvas chujovas? :)