On 12/16/2014 12:50 PM, ejs wrote: >>> ekologiškas gaminys, tradicinė technologija. >> >> O tikrai (visi) architektai mano, kad kūrenti karvės mėšlą yra >> ekologiška? > > Viskas priklauso nuo požiūrio. > Žiūrint iš C ciklo pusės, ekologiškausia būtų karvę užkasti kartu su > jos ... tortais. > CO ciklo požiūriu, degindami karvės tortą išeinam ant nulio - ką > sukaupė, tą atiduodam. > Tvarios plėtros požiūriu, karvės yra greičiau atsinaujinantis resursas > nei medžiai, bet lėčiau nei kita biomasė. Štai kas gaunasi, kai neteisingai išsireiškiama. Vietoj "kūrenti" turėjo būti "šildytis kūrenant". Kokiu greičiu atsinaujina karvės tortai? Patinka tos mandros teorijos. Už jų pasislėpęs, taip šauniai sveikas protas išgaruoja... >>> Ne visi namuose džiaugiasi gipso kartonu, laminatu ir EPS lubomis. >> >> ...kai kuriems trūksta deginto kaulo smarvės? Ok ;-) > > Nebūtina to daryti namuose. > Be to kaitinti reikia antrame kontūre. o ne tiesiogiai. Bėda tik, kad šeimininkė iš namų išvys kartu su abiem kontūrais. Ir teisingai padarys S.