Tema: Re: REQ: peilio galastuvo
Autorius: Kesha
Data: 2016-11-08 09:20:31
> atsipimas reiskia pjauna gerai bet ne kaip britva :)
>
> kai tenka supjaustyti n kg jautienos ar kitos mesos astrumas labai svarbu, 
> namie sutinku galima zaistis su akmenukais ir panasiais "hobby" prietaisais 
> :), kai dirbi komercineje virtuveje nera kada zaistis.

Tai virtuvėje ar mėsininku? nes mėsininkai, tai būtent naudojasi 
tokiais galąstuvais ir fiskar lygio peilais (nes gan pigūs ir gan 
neblogi) ir sudrožia juos iki rankenos per tuos galąstuvus ir ima 
nesiparindami naujus ir t.t. (nes ten ne kg, o tanas reikai 
išpjaustyti).
O va virtuvėje, normaliai yra naudojami ne fiskariniai ratukiniai 
galąstuvai, o strypai (rod) ašmenų pataisymui ir karts nuo karto, kai 
jau ašmenys visai nusivaro, galandami normaliai, arba atiduodami 
specialistams tai padaryti.

> p.s beje su tuo fiskaro galastuvu galasti reikia pirmyn atgal peily truputy 
> spaudziant ir negreitai, ne kaip kiti megsta uzdeda ir traukia kiek imanoma 
> sviesos greiciu ir spaudziant daug, toks galandimas sitam galastuvui netinka, 
> ten stovi abrazyviniai akmenukai.
>
>
>
>
> On 11/07/2016 03:16 PM, eSSas wrote:
>> Zanas <litauto@gmx.com> wrote:
>> ...
>>> peilis atsimpa pats bestovedamas :)
>>
>> Sitas tai gerulis
>>
>> S.