Tema: Re: REQ: peilio galastuvo
Autorius: Zanas
Data: 2016-11-08 10:58:12
Virtuveje kodel iskarto mesine, juk i restorana mesa atkeliauja 
nesupjaustyta i kepsniukus ar nuplevinta, banketas 100 zmoniu va tau ir 
n kg mesos.. kur dar lankytojai.

o kas ka naudoja tai cia jau individualiai as fiskaro peiliu nenaudoju, 
jie greit atsimpa, naudojama kazkokia noname peiliai uzgalandima laiko 
puse dienos priklausomai nuo darbu.

tie visi rod ir pan blogose rankose isvis galima ashmenio galandimo 
kampa pagadinti..



On 11/08/2016 09:20 AM, Kesha wrote:
>> atsipimas reiskia pjauna gerai bet ne kaip britva :)
>>
>> kai tenka supjaustyti n kg jautienos ar kitos mesos astrumas labai
>> svarbu, namie sutinku galima zaistis su akmenukais ir panasiais
>> "hobby" prietaisais :), kai dirbi komercineje virtuveje nera kada
>> zaistis.
>
> Tai virtuvėje ar mėsininku? nes mėsininkai, tai būtent naudojasi tokiais
> galąstuvais ir fiskar lygio peilais (nes gan pigūs ir gan neblogi) ir
> sudrožia juos iki rankenos per tuos galąstuvus ir ima nesiparindami
> naujus ir t.t. (nes ten ne kg, o tanas reikai išpjaustyti).
> O va virtuvėje, normaliai yra naudojami ne fiskariniai ratukiniai
> galąstuvai, o strypai (rod) ašmenų pataisymui ir karts nuo karto, kai
> jau ašmenys visai nusivaro, galandami normaliai, arba atiduodami
> specialistams tai padaryti.
>
>> p.s beje su tuo fiskaro galastuvu galasti reikia pirmyn atgal peily
>> truputy spaudziant ir negreitai, ne kaip kiti megsta uzdeda ir traukia
>> kiek imanoma sviesos greiciu ir spaudziant daug, toks galandimas sitam
>> galastuvui netinka, ten stovi abrazyviniai akmenukai.
>>
>>
>>
>>
>> On 11/07/2016 03:16 PM, eSSas wrote:
>>> Zanas <litauto@gmx.com> wrote:
>>> ...
>>>> peilis atsimpa pats bestovedamas :)
>>>
>>> Sitas tai gerulis
>>>
>>> S.