On 2020-10-24 20:01, Linas Petkevičius wrote: > kodel as ir klientas turi moketi daugiau? Tai arba tavo baras siūlo klientams espresso, arba ne. Nes su automatiniu aparatu už 500 EUR tu espresso iš viso negali paruošt. Va, toks ir skirtumas yra. O ar tau tikslinga klientams siūlyti espresso, latte, capucino, ristretto ir pan. ar ne, čia jau tavo biznio strategijos reikalas. Jei baras kažkokioje provincijoje, kur visi klientai net tokių žodžių negirdėję, tada viskas OK. Tik yra dar toks niuansas, jog tie kas mėgsta espresso ir kitus jo pagrindu daromus kavos gėrimus, puikiai orientuojasi, jog bare be klasikinio espresso aparato kavos gėrimų tokiais pavadinimais nėra prasmės užsakinėti, nes gausi to gėrimo parodiją. Būtent todėl aš pats Lietuvos pakelės kavinėse net ir nebandau užsisakyti espresso, nes vos įėjęs matau, jog no way čia su espresso užsakymais. O iš kavinės pusės žiūrint gaunasi, jog "Tai kad niekas ir neprašė mūsų espresso, kam tada investuoti į įrangą???" :] > Ypac kai pas mane bare > praktiskai niekas negeria espreso. Keisčiau būtų, jei vis tiek gertų :]