Dažniausias alergijų sukėlėjas - grūdinės kultūros, įvairūs cheminiai elementai, esantys sausame maiste (konservantai, dažikliai ir t.t.). a) variantas 1. Tyrimai dėl alergizuojančių produktų; 2. Parinkti tinkamą mitybą priklausomai nuo tyrimo rezultatų. b) variantas 1. Pradėti nuo vieno ingrediento dietos (dažnai tai būna ryžiai) 2. Po kokios 1-2 savaičių pridėti papildomą ingredientą (pvz. kalakutienos) 3. kartojam p.2 įvedant vis naujus ingredientus. c) variantas natūrali dieta (angl. raw diet, raw feeding) - maitinimas (orientacinės savaitės normos proporcijos: 80% mėsa, 10% žali kaulai, 5% kepenys, 5% kitokie subproduktai - plaučiai, inkstai) Pasirenkant konkretų variantą vertėtų pasinagrinėti daugiau informacijos šaltinių ir nepulti stačia galva :) Mums kitas variantas - tipo kažkokia autoimuninė liga, kuri susiveda į dažną viduriavimą (diarėją). Bandė gydyti visokiais steroidais, bet efekto žymaus daugiau nei per pusmetį nepasiekėm. Prisiskaičiau įvairiausios literatūros, dabar kantriai bandau parinkti tinkamą dietą. Labai tikėtinas variantas, kad taip šuniui (mūsų) nutiko dėl nuolatinio maitinimo sausu maistu. Mindaugas "499" <info*trinam*@hardko.lt> wrote in message news:hacv6s$bi0$1@trimpas.omnitel.net... > Turim 9 men. prancuza. Kasosi, laizosi juodai. Maista kaitaliojom, jokiu > gyviu neturi (darem tyrimus). Padeda tik Ekzekan cukriukas - kaip ranka > nuima papilves, ausu ir akiu paraudima. Gal kas patarima koki? Aciu