Aš mačiau tą filmuką kaip odą lupa. Bet aš darau kitaip. Žvynų neskutu, jie visai netrukdo. naudoju žirkles. Nukarpau aštrius pelekus, tada perkerpu pilvą, žiaunas čik ir lauk, galvą čik ir į atskirą indelį, ten pat uodegą, pelekus, ikrus ir kepenis (išmetus tulžį), ir į šaldiklį - visa tai paskui pravers žuvienei. O išvalytą ešeriuką pamiltavus puikiausiai galima kepti su visais žvynais. Šiandieninė mano žuvienė - skaidrus aštrokas sultinys, geriamas iš puodelio, užsikandant pyragėliais su žuvim (ta pačia, iš kurios žuvies sultinys virė). Skanaus :)) "DG" <trinti_gdeivis@takas.lt> wrote in message news:j3e2b0$d0o$1@trimpas.omnitel.net... > na nereikia ju valyti - perpjauni pusiau isilgai i dvi dalis o tada prismeigi uodegos sriti su shakute ir sklandziai tinkamu peiliu atskiri oda su visais zvynais nuo mesytes... Galit susirasti video youtube kur suomis demonstruoja kaip zuvis filetuoti - Romada puslapis nuorodas i juos sudeda pora kartu per metus. > > DG > > "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message news:j3bl6t$psg$1@trimpas.omnitel.net... >> ...negu valyti ešerius šeštadienį 11 val vakaro :))))