Ką tik iš Alandų, atsigaudžiau ešerių iki soties, visi po 300 - 500 g, mažesni keliavo augt. Mažesni į rūkyklą, didesnius filiavom. Pjaunu abipus viršutinio peleko, kartu su šonkauliais. Tada nupjaunu odą. Šonkauliukai, kai iškepa labai skanūs ir lengvai pasišalina, be to gabaliukai gaunasi didesni :) "Daiva D." <ddaiva@mailasnetikras.lt> wrote in message news:k1fanv$qf7$1@trimpas.omnitel.net... >O aš džiaugiuosi, kad ne visi suprato, kad ešerį lengva valyti - yra tokių >žvejų, kurie bijo to vargo ir visus ešerius man atveža :) > > Tiesa - kad ir kaip lengva juos valyti, bet vis dėlto reikėtų spec. > pirštinės, kad rankų nenutarkuotų. > > "kaleda" <nebobu@reikalas.lt> wrote in message > news:k1f70j$lgq$1@trimpas.omnitel.net... >> Jei eseri kepi - nereikia nei skusti. >> Prapjovei, batareikas lauk. >> As tuo paciu ir ziaunas ismetu >> ir vsio - ant keptuves. >> Jei smulkesnis eserys - zvynai kaip ir lyno suskrunda, ir galima su >> viskuo valgyt. >> Jei stambesnis - skura lengvai kepto nusiima. >> >> Eserys - viena lengviausiai valomu zuvu :D >> >> >> -- >> Kaleda