zuvi supiaustai pagal pageidaujama dydi, bet stimele galima ir nepiaustyti, tik nuimti galva, ir isimti vidurius dedi i dezute ar kitoki inda, sumaisai su svogunu smulkintu pusiau griezinukais. Dedi druskos, lauro lapa, pipira juoda. Uzpili 9% acta kad apsemtu, ir tokiai zuviai kaip strimele uztenka 12-15 min buti acte, bet kas 3-5 min reikia zuvi pavartyti , kad susiglaude vietos irgi gautu acto. nupili acta, jei nori svelnesnes silkes leisk ilgiau actui nusivarveti , gali valgyti is kart. jei nori dar skaniau ( bent man tai yra) , supiaustai antra svogunu norma, dar pabarstai malto pipiro , ir uzpili megstama aliejaus rusimi kad apsemtu. po nakties su karstomis bulvemis .....skanuuuu 2 Kg valytos zuvies 2 vidutines galvos svoguno ( jei su aliejumi X2) desertinis be kaupo saukstas druskos gal 6 -8 pipirai, pora lauro lapu palauzyk ziupsniukas maltu pipiru. kam patiks - keli gvazdikeliai. svogunas tik tikras, ne spalvoti skanaus romanas "Žemaitis" <audriusl@milda.lt> wrote in message news:gs1aid$b6f$1@trimpas.omnitel.net... > Reikia firminio receptuko kaip pagaminti skania silke is sviezios strimeles - yra > teke ragauti Klaipedoje, bet tikro recepto pagal kuri galetum pats pasidaryti > neisduoda. Gal kas pasidalintumete :) receptu :) > > -- > Pagarbiai > > Audrius > >