Tema: Re: Aliejus kepimui
Autorius: Svajoklis
Data: 2009-01-19 16:45:09
> Tai yra mitas. Extra virgin kepti yra labai netgi gerai. Visas vidur
> emis tame aliejuje kepa ir verda jau t kstan ius met .

hmmm... nepagalvojau. Logikos yra, nors siaures rytu regionai ir ant saulegrazu aliejaus irgi ta pati 
tukstancius metu daro :), jei jau tokia logika vadovautis... O kokie kinieciai - ir ant soju aliejaus...

> Vienu  od iu, neperkaitink keptuv s (ji neturi r kti kaip kaminas) ir
> kepk sau   sveikat . 

vadinasi panasiai kaip kad kepti su sviestu [ech - taip megdavau kiausiniene su sviestu :(... dabar 
nebent baltyma pasikekti galesiu :)]

> Gal jie ir atsparesni kar  iui, bet sveikatingumo po i riu ir
> aromatin mis/skonin mis savyb mis jam stipriai nusileid ia.

net nesigincysiu, jei sneka eina apie nekaitintu produktu vartojima

> is
> well above the ideal temperature for frying food (180? C)

hmmm... O tai keptuvej kokia temperatura buna? Kazkaip niekad neteko susidurti ir matuoti - juk cia ne 
orkaite...?


> even
> when it is re-used several times for frying." 

va cia tai nereikia lia lia :)

S.