Toxis@ze_yvil_place rašė: > kojom?:) arba kazhkuo panashiu:) > na, jei imant teorishkai (niekad to nedariau, taigi tolimesne rashliava reiktu priimt kaip teorini pasvarstyma o ne konsultacija ar gyvenimo budo nurodymus:) > jei nedidelis kiekis galima butu bandyt mest jas i toki "reti" kuris skirtas makaronams nupilti, ta reti det ant didesnio puodo ir bandyt arba maigyt rankom, arba pasiimt toki iranki aka shiuolaikinis mandras grustuvas (metalinis su skylutem) ir lengvai, kad neishspaust per skyles kauliuku, kad nesulauzhyt pachio koshtuvo ir pan maigyt. Tiesa matyt isheiga bus nevisai teisinga.. a! Dar galima bandyt - nafyk koshtuvas, imi puoda, imi marles daug, meti vynuoges i keliais sluoksniais susukta marle ir eini arba rankom, arba tuo paciu irankiu, ar net eiliniu grustuvu - tik per stipriai praejus eiliuniu grustuvu matyt "ishsisunks" ir kauliukai kurie neprides gero skonio... taigi visgi neriau paaukot isheiga ir maigyt atsargiau, kad labai nesutraishkyt ir neishsunkt kauliuku:) > > "skaitytojas" <arunasz@nospamtakas.lt> wrote in message news:hac7td$36p$1@trimpas.omnitel.net... >> Taigis, pasiraskem sode vynuogiu, pora kibireliu, ir svarstom, kokiu budu is ju isspausti sultis? Sultis naudosim tam kartui, t.y. ne ziemai. Jos buvo surinktos su visom sakelem, nes pacios uogos gana mazos, trapios ir kitaip nuskinti ju nebuvo imanoma. Puodo, kuriame kazkokiu budu vyksta sulciu garinimas, neturim. Iprastos sulciaspaudes nenaudosim, nes, manau, is kauliuku igaus kartuma ir siaip, ko gero, toks budas nenaudojamas. Pasidalinkit savo patirtimi. Pamenu vaikystej tai kokius serbentus spausdavom su tokia kaip mesmale, bet rankena ir pakrovimas is virsaus, o uogos konusiniu sraigtu spaudziamos zemyn. sultys isteka per tinkleli, o isspaudos - tiesiai zemyn... tai tokia manau super butu....