Tema: Orkaitei keptas Karpis
Autorius: PliuShiniS
Data: 2009-09-28 11:16:36
Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, 
supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems 
isbandyti :)

Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, cesnako, 
medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies priekoniu.

Gamyba:
1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega;
2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas;
3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu cesnako, 
dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska sumaisom;
4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, 
truputeli citrinos sulciu;
5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome tuo 
smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, likusi zoliu 
misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is virsaus;
6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome 
druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele 
nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku;
7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza;
8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi.

Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir 
uzkandant keptomis darzovemis :)