Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems isbandyti :) Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, cesnako, medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies priekoniu. Gamyba: 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega; 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas; 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu cesnako, dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska sumaisom; 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, truputeli citrinos sulciu; 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome tuo smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, likusi zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is virsaus; 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku; 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza; 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi. Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir uzkandant keptomis darzovemis :)