Tema: Re: Orkaitei keptas Karpis
Autorius: mindau
Data: 2009-09-28 13:29:26
as kadangi kulinaras nelabai, tai leisiu sau uzduoti toki profaniska 
klausima:
o skyscio papildomai jokio nesipila i kepimo skarda? tos bulvytes su 
morkytem procese neprikempa ir finale netampa labai jau sausos?



"PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net...
> Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, 
> supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems 
> isbandyti :)
>
> Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, cesnako, 
> medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies priekoniu.
>
> Gamyba:
> 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega;
> 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas;
> 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu cesnako, 
> dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska sumaisom;
> 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, 
> truputeli citrinos sulciu;
> 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome tuo 
> smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, likusi 
> zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is virsaus;
> 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome 
> druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele 
> nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku;
> 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza;
> 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi.
>
> Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir 
> uzkandant keptomis darzovemis :)
>
>