Tema: Re: Orkaitei keptas Karpis
Autorius: Gedas
Data: 2009-09-29 13:31:57
Kepant orkaite ijungti, kad kaistu virsuje ir apacioje? Ar tik apacioje?

"Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message 
news:h9scpi$5jn$1@trimpas.omnitel.net...
> nu vat vakar ir padariau siuos namu darbus..skanu...
> bet deciau maziau medaus, saldumas prasimuse per daug ir kepti pakanka 
> kokia 40 min, valandos tikrai nereikia, nebent karpis arklinis
> ir dar - atsargiai su citrina, kai jos per daug, rugstumas pagadina..
>
> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
> news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net...
>> Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, 
>> supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems 
>> isbandyti :)
>>
>> Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, 
>> cesnako, medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies 
>> priekoniu.
>>
>> Gamyba:
>> 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega;
>> 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas;
>> 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu cesnako, 
>> dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska sumaisom;
>> 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, 
>> truputeli citrinos sulciu;
>> 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome 
>> tuo smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, likusi 
>> zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is virsaus;
>> 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome 
>> druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele 
>> nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku;
>> 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza;
>> 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi.
>>
>> Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir 
>> uzkandant keptomis darzovemis :)
>>
>>
>