Tema: Re: Orkaitei keptas Karpis
Autorius: PliuShiniS
Data: 2009-09-28 13:33:21
na tai jei nejungi orkaitei propelerio tai neisdziovina, + is karpio iseina 
syvai ir susigeria i darzoves
kuo riebesnis (didesnis) karpis tuo daugiau is jo sunkos ;)

"mindau" <mindau@gmail.com> parašė naujienų 
pranešime:h9q366$r72$1@trimpas.omnitel.net...
> as kadangi kulinaras nelabai, tai leisiu sau uzduoti toki profaniska 
> klausima:
> o skyscio papildomai jokio nesipila i kepimo skarda? tos bulvytes su 
> morkytem procese neprikempa ir finale netampa labai jau sausos?
>
>
>
> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
> news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net...
>> Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, 
>> supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems 
>> isbandyti :)
>>
>> Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, 
>> cesnako, medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies 
>> priekoniu.
>>
>> Gamyba:
>> 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega;
>> 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas;
>> 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu cesnako, 
>> dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska sumaisom;
>> 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, 
>> truputeli citrinos sulciu;
>> 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome 
>> tuo smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, likusi 
>> zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is virsaus;
>> 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome 
>> druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele 
>> nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku;
>> 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza;
>> 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi.
>>
>> Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir 
>> uzkandant keptomis darzovemis :)
>>
>>
>
>