Tema: Re: Orkaitei keptas Karpis
Autorius: Silvano
Data: 2009-10-07 16:31:16
dekoju uz atsakymus i tikriausiai ne pacius protingiausius klausimus :))

"Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message 
news:hai2sg$vma$1@trimpas.omnitel.net...
> nieko..jos tiesiog lieka..:) o tau tereikia spusteleti jas ir turinys 
> patenka i tavo burna..lukstus tiesiog ismeti
> "Silvano" <ateikpas@mane.lt> wrote in message 
> news:haheoq$t5o$1@trimpas.omnitel.net...
>>o iskepus kas su lupenom atsitinka ? :)
>>
>> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
>> news:hahbg3$nt5$1@trimpas.omnitel.net...
>>> ta cesnaka kaip yra toi galvoi taip ir imi, nieko nelupineji, tik 
>>> virsune nupjauni skilteliu, kad sviestukas turetu kaip i cesnaka 
>>> susigerti ;)
>>>
>>> "Silvano" <ateikpas@mane.lt> parašė naujienų 
>>> pranešime:hafhlo$2n8$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>o tai tas cesnakas nelupamas ar kaip ? nesuprantu :)
>>>>
>>>> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
>>>> news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, 
>>>>> supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems 
>>>>> isbandyti :)
>>>>>
>>>>> Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, 
>>>>> cesnako, medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies 
>>>>> priekoniu.
>>>>>
>>>>> Gamyba:
>>>>> 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega;
>>>>> 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas;
>>>>> 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu 
>>>>> cesnako, dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska 
>>>>> sumaisom;
>>>>> 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, 
>>>>> truputeli citrinos sulciu;
>>>>> 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome 
>>>>> tuo smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, 
>>>>> likusi zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is 
>>>>> virsaus;
>>>>> 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves 
>>>>> apibarstome druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu 
>>>>> (virsunele nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, 
>>>>> druskos, pipiriuku;
>>>>> 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza;
>>>>> 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi.
>>>>>
>>>>> Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir 
>>>>> uzkandant keptomis darzovemis :)
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>>
>