o iskepus kas su lupenom atsitinka ? :) "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message news:hahbg3$nt5$1@trimpas.omnitel.net... > ta cesnaka kaip yra toi galvoi taip ir imi, nieko nelupineji, tik virsune > nupjauni skilteliu, kad sviestukas turetu kaip i cesnaka susigerti ;) > > "Silvano" <ateikpas@mane.lt> parašė naujienų > pranešime:hafhlo$2n8$1@trimpas.omnitel.net... >>o tai tas cesnakas nelupamas ar kaip ? nesuprantu :) >> >> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message >> news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net... >>> Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, >>> supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems >>> isbandyti :) >>> >>> Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, >>> cesnako, medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies >>> priekoniu. >>> >>> Gamyba: >>> 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega; >>> 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas; >>> 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu >>> cesnako, dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska >>> sumaisom; >>> 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, >>> truputeli citrinos sulciu; >>> 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome >>> tuo smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, >>> likusi zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is >>> virsaus; >>> 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome >>> druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele >>> nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku; >>> 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza; >>> 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi. >>> >>> Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir >>> uzkandant keptomis darzovemis :) >>> >>> >> >> >> > >