o tai tas cesnakas nelupamas ar kaip ? nesuprantu :) "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, > supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems > isbandyti :) > > Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, cesnako, > medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies priekoniu. > > Gamyba: > 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega; > 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas; > 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu cesnako, > dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska sumaisom; > 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, > truputeli citrinos sulciu; > 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome tuo > smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, likusi > zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is virsaus; > 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome > druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele > nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku; > 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza; > 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi. > > Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir > uzkandant keptomis darzovemis :) > >