ir ten ir ten "Gedas" <ge@ge.lt> wrote in message news:h9snmt$m85$1@trimpas.omnitel.net... > Kepant orkaite ijungti, kad kaistu virsuje ir apacioje? Ar tik apacioje? > > "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message > news:h9scpi$5jn$1@trimpas.omnitel.net... >> nu vat vakar ir padariau siuos namu darbus..skanu... >> bet deciau maziau medaus, saldumas prasimuse per daug ir kepti pakanka >> kokia 40 min, valandos tikrai nereikia, nebent karpis arklinis >> ir dar - atsargiai su citrina, kai jos per daug, rugstumas pagadina.. >> >> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message >> news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net... >>> Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, >>> supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems >>> isbandyti :) >>> >>> Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, >>> cesnako, medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies >>> priekoniu. >>> >>> Gamyba: >>> 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega; >>> 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas; >>> 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu >>> cesnako, dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska >>> sumaisom; >>> 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, >>> truputeli citrinos sulciu; >>> 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome >>> tuo smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, >>> likusi zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is >>> virsaus; >>> 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome >>> druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele >>> nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku; >>> 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza; >>> 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi. >>> >>> Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir >>> uzkandant keptomis darzovemis :) >>> >>> >> > >