ta cesnaka kaip yra toi galvoi taip ir imi, nieko nelupineji, tik virsune nupjauni skilteliu, kad sviestukas turetu kaip i cesnaka susigerti ;) "Silvano" <ateikpas@mane.lt> parašė naujienų pranešime:hafhlo$2n8$1@trimpas.omnitel.net... >o tai tas cesnakas nelupamas ar kaip ? nesuprantu :) > > "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message > news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net... >> Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, >> supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems >> isbandyti :) >> >> Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, >> cesnako, medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies >> priekoniu. >> >> Gamyba: >> 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega; >> 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas; >> 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu cesnako, >> dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska sumaisom; >> 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, >> truputeli citrinos sulciu; >> 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome >> tuo smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, likusi >> zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is virsaus; >> 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome >> druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele >> nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku; >> 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza; >> 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi. >> >> Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir >> uzkandant keptomis darzovemis :) >> >> > > >