Tema: Re: Orkaitei keptas Karpis
Autorius: PliuShiniS
Data: 2009-10-07 09:12:19
ta cesnaka kaip yra toi galvoi taip ir imi, nieko nelupineji, tik virsune 
nupjauni skilteliu, kad sviestukas turetu kaip i cesnaka susigerti ;)

"Silvano" <ateikpas@mane.lt> parašė naujienų 
pranešime:hafhlo$2n8$1@trimpas.omnitel.net...
>o tai tas cesnakas nelupamas ar kaip ? nesuprantu :)
>
> "PliuShiniS" <giedrasas@xxx.lt> wrote in message 
> news:h9prcq$epe$1@trimpas.omnitel.net...
>> Sveiki gurmanai, kadangi rudeniop gyvas karpis nepadoriai pigus, 
>> supazindinsiu jus su savo firminiu karpio receptu, kuri siulau visiems 
>> isbandyti :)
>>
>> Patiekalui reikes: gyvo karpio, morku, bulviu, petrazoliu, krapu, 
>> cesnako, medaus, garstyciu, citrinos, kmynu., druskos, pipiru, zuvies 
>> priekoniu.
>>
>> Gamyba:
>> 1. Nudobiam karpi, isskrodziam, nupjaunam galva ir uodega;
>> 2. Nuskutam ir supjaustom bulves, morkas;
>> 3. Susmulkinam krapus ir petrazoles, sukapojam penketa skilteliu cesnako, 
>> dedam zuvies prieskonius, ispaudziam citrinos sulciu, viska sumaisom;
>> 4. Paruosiame padaza: 3 sauksteliai garstyciu, 3 sauksteliai medaus, 
>> truputeli citrinos sulciu;
>> 5. Imame kepimo skarda, ta vieta kur guldysime zuvi kepimui pabarstome 
>> tuo smulkintu zoliu ir cesnaku misiniu, dedame ant tu zoliu karpi, likusi 
>> zoliu misini dedame tam karpiui i pilva ir dar pabarstome is virsaus;
>> 6. Aplink karpi dedame smulkinta sbulves ir morkas, darzoves apibarstome 
>> druska, pipirais ir kmynais. Dedame keleta cesnako galvu (virsunele 
>> nupjaname), atn cesnaku dedame po gabaleli sviesto, druskos, pipiriuku;
>> 7. I karpio vidu supilame paruosta garstyciu ir medaus padaza;
>> 8. Karpi kepame apie 1 valanda 180 C temperaturoi.
>>
>> Valgymas: karpis valgomas ant jo ispaudziant kepto cesnako pastos ir 
>> uzkandant keptomis darzovemis :)
>>
>>
>
>
>